Боже Слово для дітей:

А шостого місяця від Бога був посланий ангол Гавриїл у галілейське місто, що йому на ім’я Назарет, до діви, що заручена з мужем була́, на ім’я́ йому Йосип, із дому Давидового, а ім’я́ діві — Марія. І, ввійшовши до неї, промовив: „Радій, благодатна, Господь із тобою! Ти благословенна між женами!“ Вона ж затривожилась словом, та й стала роздумувати, що́ б то значило це привітання. А ангол промовив до неї: „Не бійся, Маріє, — бо в Бога благодать ти знайшла́! І ось ти в утробі зачнеш, і Сина породиш, і даси Йому ймення Ісус. Він же буде Великий, і Сином Всевишнього званий, і Господь Бог дасть Йому престола Його батька Давида. І повік царюватиме Він у домі Якова, і царюванню Його не буде кінця“. Луки 1:26-33

УРОК: Іноді ми робимо речі, які не є гарними. Ми беремо речі, які нам не належать, або говоримо злі слова. Можливо, ми когось вдаримо або скажімо щось неправдиве. Коли ми таке робимо , наші серця стають жорсткими, злими та роздратованими. Це засмучує нас, і нам потрібна допомога, щоб знову очистити наші серця, але ми не знаємо, як. Бог це знає, тому Він послав нам Спасителя.

Спаситель – це велике слово, яке означає людину, яка нас рятує. Нас потрібно врятувати від наших сердець, які стають «брудними», коли ми робимо те, що, як ми знаємо, є неправильним. Спаситель, якого послав Бог, — є Його власний Син – Ісус. І коли Ісус прийшов сюди з небес, Він почав так само, як ми з вами – Він почав як немовля. А коли Він виріс, Він навчав людей про Божу любов і про те, як ми можемо мати чисті серця. Ось як сильно Він нас любить.

Мамою Ісуса була жінка на ім’я Марія. Коли Бог обрав її стати мамою для Ісуса, Бог по-перше послав ангела, щоб повідомити їй добру новину. Спочатку Марія хвилювалася та боялася, але ангел сказав їй, що їй не потрібно боятися. Він сказав їй, що вона благословенна – що Бог має для неї хороший план. Він сказав їй, що вона народить хлопчика і Його ім’я буде Ісус.

У Бога був план щодо Марії.  Він також має план щодо вас. Його плани спрямовані на добрі речі, тому що Він дуже любить нас. Отже, якщо ви відчуваєте страх, як Марія, пам’ятайте, що Бог має для вас план, і цей план вам на добро. Він любить вас так сильно, що ви можете довіряти Йому, так само як це робила Марія.