Ο Λόγος του Θεού για τα Παιδιά
Οι άγγελοι λένε στους ποιμένες Ο Ιησούς γεννήθηκε

8 Και υπήρχαν βοσκοί που ζούσαν στα χωράφια εκεί γύρω, και προστάτευαν τα κοπάδια τους τη νύχτα. 9 Άγγελος Κυρίου εμφανίστηκε σε αυτούς, και η δόξα του Κυρίου έλαμψε τριγύρω τους, και τρομοκρατήθηκαν. 10 Αλλά ο άγγελος τους είπε: «Μη φοβάστε. Σας φέρνω καλά νέα που θα προκαλέσουν μεγάλη χαρά σε όλο τον κόσμο. 11 Σήμερα, στην πόλη του Δαβίδ,  γεννήθηκε ο Σωτήρας. είναι ο Μεσσίας, ο Κύριος. 12 Αυτό θα είναι σημάδι για εσάς: θα βρείτε ένα μωρό τυλιγμένο σε υφάσματα και ξαπλωμένο σε μια φάτνη».
13 Ξαφνικά εμφανίστηκε μια μεγάλη ομάδα από το ουράνιο στρατό μαζί με τον άγγελο, δοξάζοντας τον Θεό και λέγοντας: 14 «Δόξα στον επουράνιο Θεό, και στη γη ειρήνη σε εκείνους για τους οποίους και νοιάζετε».
15 Όταν οι άγγελοι τους άφησαν και πήγαν πάνω στον ουρανό, οι βοσκοί είπαν μεταξύ τους: «Ας πάμε στη Βηθλεέμ και ας δούμε αυτό που συνέβη, για το οποίο μας είπε ο Κύριος».
16 Έφυγαν λοιπόν γρήγορα και βρήκαν τη Μαρία και τον Ιωσήφ μαζί με το μωρό, που ήταν ξαπλωμένο στη φάτνη.
Μάθημα: Μερικές φορές συμβαίνουν πράγματα που μας εκπλήσσουν. Ίσως βρεις κάτι που νόμιζες ότι είχε χαθεί. Ή ίσως κάποιος έρθει να σε επισκεφτεί που δεν περίμενες να δεις. Ποια είναι η αντίδραση στο πρόσωπό σου όταν εκπλήσσεσαι; Μπορείς να μου δείξεις?
Στη Βιβλική μας ιστορία σήμερα, συναντάμε βοσκούς που φυλάγαν τα πρόβατά τους μέσα στη νύχτα, έξω σε ένα χωράφι. Μάλλον νόμιζαν ότι θα είχαν μια ήσυχη νύχτα με όλα τα πρόβατα να κοιμούνται. Αντίθετα, οι βοσκοί ξαφνιάστηκαν από ένα έντονο φως στον ουρανό. Μάλλον φοβήθηκαν και αυτοί λίγο.
Τι ήταν όμως αυτό το έντονο φως; Ήταν άγγελοι, που έστειλε ο Θεός για να τους πουν τα καλά νέα για ένα μωρό. Αλλά και πάλι, οι βοσκοί ξαφνιάστηκαν. Ένα μωρό? Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Πολλοί άνθρωποι έχουν μωρά. Αλλά οι άγγελοι ήθελαν να μάθουν οι βοσκοί ότι αυτό το μωρό ήταν διαφορετικό. Το όνομά του είναι Ιησούς και είναι ο Υιός του Θεού. Θα μεγάλωνε για να κάνει πολλά υπέροχα και εκπληκτικά πράγματα όπως να θεραπεύει άρρωστους και να λέει στους ανέμους και τα κύματα μιας καταιγίδας να σταματήσουν. Αλλά το καλύτερο από όλα, θα ήταν ο τρόπος για εμάς να γνωρίσουμε τον Θεό, τον Πατέρα Του.
Ο Θεός έστειλε το μωρό Ιησού επειδή μας αγαπά. Θέλει να έχουμε καρδιές γεμάτες αγάπη, αλλά μερικές φορές κάνουμε πράγματα που δεν είναι ωραία. Τότε οι καρδιές μας είναι λυπημένες και κακές. Ο Ιησούς ήρθε για να γίνει ο Σωτήρας μας και να καθαρίσει ξανά τις καρδιές μας. Μας αγαπάει πολύ. Σας εκπλήσσει αυτό; Τότε είστε ακριβώς όπως οι βοσκοί.
Οι βοσκοί φύγαν από τα χωράφια και πήγαν να δουν το Μωρό Ιησού, που γεννήθηκε σε έναν στάβλο στη Βηθλεέμ. Τον λάτρευαν, που σημαίνει ότι Τον αγάπησαν και είπαν καλά λόγια γι’ Αυτόν. Ήξεραν ότι ο Θεός τον είχε στείλει για να είναι ο Σωτήρας μας. Μπορούμε επίσης να λατρεύουμε τον Ιησού. Μπορούμε να Τον αγαπήσουμε. Μπορούμε να μιλήσουμε για το πόσο καλός είναι και πόσο μας αγαπά.