от Пастор Леонард Бюлоу, Насърчителни Духовни Размишления: Сутрищна Разходка в Словото

         Това е деветото размишление от серията на тема молитва. Когато се молим за Божията воля тук на земята да е както в небесата, имаме предвид Първата и Втората Молба. Божата воля е Неговото име да се свети и царството Му да дойде. Ние мислим за това, което Бог иска да извърши в наша полза. Бог желае спасението на всички хора. Това е изразено ясно и в Стария и в Новия завет. Чрез пророкът Йезекиил, Бог казва, “Заклевам се в живота Си, казва Господ Иеова, не благоволя в смъртта на нечестивия, но да се върне нечестивият от пътя си и да живее.” Йезекиил 33:11. Петър пише, “ Господ …не желае да погинат някои, а всички да се обърнат към покаяние.” Второ Послание на Петър 3:9. Апостол Павел споделя, “(Бог) Който иска да се спасят всички човеци и да достигнат до познание на истината.” Първо Послание до Тимотей 2:4

       След като дойдем до познанието на истината и повярваме в Исус като наш Спасител, Бог желае да живеем като християни и да страним от всичко, което е  лошо. Исус казва,  “Ако Ме любите ще пазите Моите заповеди.” Евангелие на Йоан 14:15. Йоан повтори тази заповед в Първото си Послание, “Ето що е любов към Бога: да пазим неговите заповеди; а заповедите Му не са тежки.” Първо Послание на Йоан 5:3.

       В Божията воля се включва и това, което Той желае да придобием, за да устоим в живота като християни. Той ни насърчава да продължим във вярата и споделя, “че през много скърби трябва да влезем в Божието царство.” Деяние на Апостолите 14:22. Авторът на Посланието до Евреите пише, “Защото Господ наказва този, когото люби, И бие всеки син, когото приема”, Послание до Евреито 12:6.

     Дявовът, светът и нашата греховна плът се противопоставят на Божията воля. Писанието ни предупреждава, “Бъдете трезвени, будни. Противникът ви, дяволът, като рикаещ лъв обикаля, търсейки кого да погълне.

     Съпротивете се нему, стоейки твърдо във вярата,” Първо Послание на Петър 5:8-9. “Не любете света, нито каквото е на света. Ако люби някой света, в него няма любов към Отца. Защото всичко ще е в света, похотта на плътта, пожеланието на очите, и тщеславието на живота, не е от Отца, но е от света,” Първо Послание на Йоан 2:15-16. Заедно с апостол Павел трябва да изповядаме, “Защото зная, че в мене, сиреч в плътта ми, не живее доброто,” Послание до Римляните 7:18.

     Ето защо се молим Бог да унищожи злите планове на дявола, света и греховната ни плът. Молим се Той да ни укрепи във вярата, за да можем смело и от сърце да кажем “Не!” на греха и изкушението. Молим се Той да ни даде силата да живеем живот като истински християни, и да ни опази във вярата до деня, в който умрем.

    По целия път в опастност вървя; Мисълтта не ме напуска,

   Че Сатана, който в маркирал жертвата си, планира да ме заблуди.

   Този Враг със скрити примамки, може да ме хване неподготвен,

   Ако не бдя и не се моля денонощно. В опастност вървя по всяко време.

    По този път с Исус вървя, Неговото напътствие не ще ме остави;

    В раните Му намирам утеха, когато силата на Сатана ме нападне.

    Воден от Неговите стъпки, моят път в безопастност вървя.     Въпреки страданията, които ме очакват, с Исус вървя до края на живота. Амин.