Написано Превелебним Леонардом Біловим у молитовних роздумах: Ранкова прогулянка в Слові

 «Поправді, поправді кажу вам: Чого тільки попросите ви від Отця в Моє Ймення, – Він дасть вам… Просіть – і отримаєте, щоб повна була ваша радість» (Івана 16:23, 24).

У цьому нашому третьому молитовному роздумові з нашої серії на тему молитви, Господь Ісус каже нам про те, як нам слід молитись. Він запрошує нас молитись до Небесного Отця в Його Ймення, і таким чином Він каже нам про декілька речей. Перш за все, ми повинні підходити до Небесного Отця з вірою в Ісуса як Божого Сина і нашого Спасителя. Це все одно, що промовляти: «Господи, я – грішник. Я не заслуговую на Твою доброту. Благаю, Господи, аби Ти виявив Свою милість виявлену через Христа Ісуса». Коли ми завершуємо нашу молитву словами «в Ісусове Ймення» або «заради Ісуса», то просимо Небесного Отця, аби Він почув наші молитви та дав на них відповідь з Його безмежної любові, яку Він виявив, пославши Свого Сина, аби Він був наш Спаситель.

Ісусове запрошення молитись в Його Ймення включає обітницю, що наші молитви будуть почуті і на них буде дано відповідь. Ісус промовив: «Чого тільки попросите ви від Отця в Моє Ймення, – Він дасть вам». Довіряйте Йому – Його Слово добре!

Іншого разу, коли Ісус говорив про молитву, Він сказав: «І все, чого ви в молитві попросите з вірою, – то одержите» (Матвія 21:22).  Ми повинні мати непохитну віру в Ісусову обітницю і впевнено вірувати, що Бог почує наші молитви та дасть на них відповідь заради Ісуса. Не сумнівайтесь у Ісусовій обітниці. Не висловлюйте ваших молитов, думаючи по завершенні молитви: «Я все одно цього не отримаю!» Сумнів у Божій обітниці – образа Бога!

Це піднімає інше питання: чи Триєдиний Бог справді відповідає на кожну належну молитву? Так – Свого часу і у належний спосіб. Апостол Павло страждав від того, що він називав «колючкою в тілі». Нам не сказано від якої фізичної недуги він страждав. Проте він додає: «Про нього три рази благав я Господа, щоб він відступився від мене. І сказав Він мені: «Досить тобі Моєї благодаті, – бо сила Моя здійснюється в немочі» (2 Коринтян 12:8, 9). Бог дав Павлові силу і віру, аби він зносив свою недугу і він визнавав, що таким чином Бог тримав його упокореним. Так, Бог справді дає відповідь на наші належні молитви, але у час і спосіб які Він визначає Сам. Як Він каже через пророка Ісаю: «На хвильку малу Я тебе був покинув, але з милосердям великим тебе позбираю. У запалі гніву Я сховав був обличчя Своє на хвилину від тебе, та вічною милістю змилуюся над тобою, каже твій Викупитель, Господь» (Ісаї 54:7, 8).

Чи є молитви, на які Бог не обіцяв давати відповідь? Так! Бог не обіцяв відповідати на молитви в яких ми намагаємось диктувати Йому те, як і коли Він повинен відповідати, і на молитви, що промовляються із сумнівом до Його обітниць і без віри в Ісуса.

Перебувайте у вірі в Ісуса, як вашого Спасителя, через Якого ви можете підходити до Небесного Отця і далі довіряйте Його обітницям про тіло і душу, і нині, і повіки віків.

Тобі довіряю, Господи Ісусе,

Уповаю лише на Тебе;

На Твоє спасіння сповна я уповаю,

Велике і безкоштовне.

На Твоє прощення я уповаю;

Біля ніг Твоїх я поклоняюся,

На благодать Твою і ніжну милість,

Уповаю нині.

Я уповаю на провід Твій;

Лише Ти мене вестимеш,

Щодня і щоночі піклуючись Про всі мої потреби. Амінь.