от Пастор Леонард Бюлоу, Насърчителни Духовни Размишления: Сутрищна Разходка в Словото

     Седмата и последна молба от Господната молитва е обобщение на нещата, за които се молим. Молим се нашия небесен Отец да ни избави от всяко зло, свързано с нашето тяло и душа. Много е важно да се доверим на Божиите милостиви обещания. Чрез Божия слуга, Йов, чуваме Неговото обещание, “В шест беди Той ще те спаси и в седмата зло няма да те докосне.” Йов 5:19. Чрез псалмописецът, Бог казва, “Затова няма да те сполети никакво зло, Нито ще се приближи язва до шатъра ти. Защото ще заповяда на ангелите Си за тебе Да те пазят във всичките ти пътища. На ръце ще те дигат, Да не би да удариш о камък ногата си.” Псалм 91:10-12. Бог заповядва на ангелите си да пазят Неговите чада.  Авторът на Посланието до Евреите пише, “Нали всички ангели са духове, които служат на Бога и са изпратени да помагат на онези, които ще наследят спасение?” Послание до Евреите 1:14.

     В тази молба се молим Бог да ни помогне да носим кръста, които Той ни е дал  и позволил в живота ни.  Писанието ни казва, “ че през много скърби трябва да влезем в Божието царство.” Деяния на Апостолите 14:22, и ни увещава да постоянстваме във вярата на Божиите обещания. Чрез вяра в Неговите обещания, може да изповядате заедно с Апостол Павел, “Господ ще ме избави от всяко дело на лукавия и ще ме спаси и въведе в небесното Си царство.” Второ Послание до Тимотей 4:18.

      В действителност Бог ни наказва и поправя. В Посланието до Евреите, се казва, “Защото Господ наказва този, когото люби, И бие всеки син, когото приема”. Послание до Евреите 12:6. Йов пише, “Блажен е този човек, когото Бог наставлява, и затова не отхвърляй наказанието на Всемогъщия, защото Той наранява и Сам превързва; Той поразява и Неговите ръце лекуват.” Йов 5:17-18.

     В заключение, с тази молба се молим за славно напускане на този живот. Молим Бог да ни даде спокойно да заспим във вярата. Не забравяйте Симеон. Писанието ни казва, “Нему бе открито от Святия Дух, че няма да види смърт, докле не види Христа Господен.И по внушението на Духа той дойде в храма; и когато родителите внесоха детенцето Исус, за да сторят за Него по обичая на закона, той Го взе на ръцете си и благослови Бога, като каза: Сега, Владико, отпущаш слугата Си в мир, според думата си; защото видяха очите ми спасението, което си приготвил пред всички люде,” Евангелие на Лука 2:26-31. С вяра в Божието уверение, че ще види обещаният Спасител преди да умре, Симеон държа детенцето Исус в ръцете си и каза, “Господи, готов съм да умра!”

     С вяра в Исуса Христа като Божий Син и ваш Спасител, който пострада, умря на кръста на Голгота, заплати с живота си, за да умие греховете ви, и възкръстна от гроба, за да победи смъртта и дявола, вие имате Божието уверение за прощение на всичките ви грехове и обещанието за вечен живот. Заедно с апостол Павел може да изповядате, “Имам желание да отида и да бъда с Христа, защото, това би било много по-добре,” Послание до Филипяните 1:23.

     Молим се: Господи в милостта си чуй нашата молитва и ни избави от всяко зло, свързано с тялото и духа. В името на Исус. Амин.