Ще ви дам ново сърце и нов дух ще вложа вътре във вас;  и като отнема каменното сърце от плътта ви, ще ви дам меко сърце. (Езекиил 36:26).

Какво се случи с нас, Господи? Живеем под един покрив, но това е всичко. Вече не спим в едно легло и рядко сме интимни. Съвместният ни живот започна чудесно. Прекарвахме време правейки неща, които и двамата харесваме. Правехме се щастливи един друг. Заедно отгледахме децата си. Говорехме си. Сега едва се поглеждаме. Правим си нашите собствени неща и вървим по отделни пътища. Предполагам, споровете си казаха думата. Обидите нараниха и двама ни. Нерешените проблеми ни направиха безразлични един към друг. Мразя че стана така, но някак свикнахме да е по този начин. Сега разстоянието между нас е нещо нормално. Би било неловко да прекратим взаимоотношенията си. Но дори един спор би показал, че все още държим един на друг. Какво можем да направим, за дазатворим пропастта, Господи? Дали искаме да го направим? Може би, трябва да приемем реалността и да се разведем.

—–

Исусе, моля Те, помогни ни да се влюбим отново. Не искам да се отказвам от брака си. Дай ни смелост да нарушим мълчанието и истински да общуваме. Помогни ни отново да се опознаем напълно и да гледаме един на друг с любов. 

Направихме обет пред Теб, че този брак ще съществува докато нас ни има. Трябва за започнем да говорим спокойно, без да се обвиняваме взаимно, че сме се отчуждили. Трябва да си поискаме прошка. Трябва да си простим един на друг, както Ти си ни простил. Трябва да си създадем по-добра семейна история. Ще ни помогнеш ли да си кажем онези думи, които изричахме с лекота преди години? Мисля, че все още се обичаме и трябва да си го кажем. И двамата Те обичаме, Исусе. Моля Те, помогни ни да преоткрием любовта си един към друг.