Θα σου δώσω μια νέα καρδιά και θα βάλω ένα νέο πνεύμα μέσα σου. Θα αφαιρέσω από πάνω σου την πέτρινη καρδιά σου και θα σου δώσω μια καρδιά από σάρκα (Ιεζεκιήλ 36:26).


Τι μας συνέβη, Κύριε; Ζούμε κάτω από την ίδια στέγη, αλλά μέχρι εκεί. Δεν κοιμόμαστε πια στο ίδιο κρεβάτι και σπάνια κάνουμε έρωτα. Η κοινή μας ζωή ξεκίνησε υπέροχα. Περνούσαμε χρόνο μαζί κάνοντας πράγματα που απολαμβάναμε και οι δύο. Κάναμε ο ένας τον άλλον ευτυχισμένο. Μεγαλώσαμε τα παιδιά μας μαζί. Μιλούσαμε. Τώρα με δυσκολία κοιτάμε ο ένας τον άλλον. Κάνει ο καθένας το δικό του και ακολουθούμε χωριστούς δρόμους. Υποθέτω ότι οι λογομαχίες βοήθησαν σε αυτό. Τα άσχημα λογία ο ένας στον άλλον πλήγωσαν και τους δύο. Το να αφήνουμε τα προβλήματα άλυτα μας έκανε να αδιαφορούμε ο ένας για τον άλλον. Το μισώ αυτό, αλλά κατά κάποιο τρόπο συνηθίσαμε να είναι έτσι. Τώρα η απόσταση μεταξύ μας είναι φυσιολογική. Θα αισθανόμασταν άβολα να μιλήσουμε για τη σχέση μας. Αλλά ακόμη και μια διαφωνία θα έδειχνε ότι εξακολουθούμε να έχουμε σημασία ο ένας για τον άλλον. Τι μπορούμε να κάνουμε για να κλείσουμε το χάσμα, Κύριε; Θέλουμε να κλείσουμε το χάσμα; Ίσως θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε τα γεγονότα και να χωρίσουμε.
—–
Ιησού, σε παρακαλώ βοήθησέ μας να ερωτευτούμε ξανά. Δεν θέλω να εγκαταλείψω τον γάμο μας. Δώσε μας το κουράγιο να σπάσουμε τη σιωπή και να επικοινωνήσουμε ουσιαστικά. Βοήθησέ μας να γνωριστούμε ξανά και να κοιτάξουμε ο ένας τον άλλον με στοργή. Δεσμευτήκαμε μπροστά Σου ότι αυτός ο γάμος θα διαρκέσει όσο κι εμείς. Πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε για αυτό ήρεμα και να μην κατηγορούμε ο ένας τον άλλον για την απομάκρυνση. Πρέπει να ζητήσουμε ο ένας τον άλλον συγχώρεση. Πρέπει να συγχωρούμε ο ένας τον άλλον όπως μας έχεις συγχωρήσει και εσύ. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια καλύτερη ιστορία για εμάς. Θα μπορούσες να μας βοηθήσεις να πούμε ο ένας στον άλλον εκείνα τα λόγια που ήταν εύκολο να πούμε πριν από χρόνια; Νομίζω ότι ακόμα αγαπάμε ο ένας τον άλλον και πρέπει να το πούμε. Και σε αγαπάμε και οι δύο, Ιησού. Βοήθησε μας να ανακτήσουμε την αγάπη μας ο ένας για τον άλλον.