Δείτε, κάνω κάτι νέο! Μάλιστα έχει αρχίσει ήδη να εμφανίζετε, δεν το αναγνωρίζετε; Θα ανοίξω δρόμο μέσα από την ερημιά και θα κάνω ποταμούς μέσα στην έρημο (Ησαΐας 43:19).


Απίστευτο! Μετά από τόσα χρόνια, πήρα το άσχημο νέο. Λοιπόν, ήταν σε λευκό χαρτί, αλλά το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο: «Λόγω της απαραίτητης αναδιάρθρωσης, με λύπη σας ενημερώνουμε ότι δεν χρειαζόμαστε πλέον τις υπηρεσίες σας. Αυτό είναι άμεσα εκτελεστέο. Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο σας με την εταιρεία μας.” Μόλις με πυροβόλησαν από το κανόνι της εταιρείας στο μεγάλο άγνωστο. Τώρα τι θα κάνω, Κύριε; Δεν θέλω καν να το πω στην οικογένειά μου. Θα καταστραφούν. Νιώθω μεγάλη ανασφάλεια. Έτσι ανταμείβεται η πίστη; Δούλεψα σκληρά και πολύ και δεν παραπονέθηκα όταν μου ζητήθηκε να κάνω περισσότερα. Και τώρα έρχεται αυτό; Είμαι τόσο θυμωμένος. Έχω την αίσθηση ότι όταν τελειώσω το να είμαι θυμωμένος θα με κυριεύσει ο φόβος. Τι θα κάνω? Αυτή η δουλειά είναι το μόνο που ξέρω να κάνω. Η οικονομία δεν κραυγάζει για ανθρώπους σαν εμένα. Χρειάζομαι εισόδημα και το χρειάζομαι γρήγορα.
—–
Λοιπόν, Κύριε, δημοσίευσα το βιογραφικό μου. Έχω ψάξει για δουλείες στο διαδίκτυο και στις εφημερίδες. Πήρα πολλά τηλέφωνα και συμπλήρωσα αιτήσεις. Περιμένω μια συνέντευξη και οι λογαριασμοί συσσωρεύονται. Κύριε, σε παρακαλώ βοήθησέ με να βρω τη δουλειά που διάλεξες για μένα. Δυσκολεύομαι να πιέσω τον εαυτό μου γιατί νιώθω αποθαρρημένος. Απλώς δεν μπορώ να αποτύχω. Χρειάζομαι δουλειά και είμαι πρόθυμος να δοκιμάσω κάτι νέο. Είμαι πρόθυμος να χρησιμοποιήσω την εμπειρία και τις δεξιότητές μου με έναν απροσδόκητο τρόπο. Θα ήταν δυναμωτικό και διασκεδαστικό να ακολουθήσω τη καριέρα ενός συγγραφέα μυθιστορημάτων. Θα μπορούσα να πάρω μια δεύτερη ευκαιρία. Δώσε μου λίγη φαντασία, Ιησού. Επίτρεψε μου να δω πού είναι πραγματικά οι ευκαιρίες και δώστε μου την επινοητικότητα να τις επιδιώξω. Σε αγαπώ, Ιησού. Υποσχέθηκες ότι ό,τι κι αν γίνει θα δουλέψεις για το καλό μου. Ανυπομονώ για την ημέρα που θα μπορέσω να κοιτάξω πίσω και να δω τι είναι γιατί αυτό ακριβώς κάνω κι εγώ.