Възпитавай детето от рано в подходящия за него път и то не ще се отклони от него, дори когато остарее (Притчи 22: 6).

Боже Всемогъщи, какво не е наред с децата ми? Те просто не слушат. Казал си, че са благословение. Уви, днес съжалявам, че ги имам. Не знам дали са прекалили със сладкото или са обладани от демони. Къде са пиратските кораби когато ми трябват? Бих ги продал всичките. Е, може би без бебето, но другите със сигурност. Знам, че това е лудост, но ме карат да се чувствам така. Изкушавам се да им хвърля по един iPad и да им кажа да ме оставят на мира. Докато мога да държа нещата под контрол, какво значение има? Но те имат нужда от дисциплина.

Те трябва да се научат да се контролират. Аз трябва да се науча да се контролирам. Последното нещо, от което се нуждаят хиперактивните деца е неспокоен родител. Господи, помогни ми да бъда спокоен и да обръщам внимание на децата си, така че да мога да ги възпитавам правилно.  Те трябва да правят каквото им казвам и крясъците не вършат работа. Страхувам се, че това влошава нещата.

—–

Господи. Най-накрая спят. Ако някакъв силен шум ги събуди, оставям на Теб. Не мога да се справя с това. Нужна им е почивка. На мен също ми е нужна. Моля Те, дай ни почивка. Виждал съм Твои картини с деца, Господи. Те са в скута Ти. Не изглеждаш притеснен, че са там. Те изглеждат добре и се радват. Моите приличат на ангелчета когато спят. Това е момента, когато си мисля, че разбирам какво виждаш Ти в тях. Моля те, дай ми Твоята сила, Твоето търпение, Твоята издържливост и най-вече Твоята любов, за да мога да им я покажа. Искам да правя и да казвам правилните неща. Искам да съм добър родител. Прости ми разочарованието. Помогни ми да бъда възрастния тук. Дай на всички ни добра нощна почивка. Искам да се справя по-добре утре. Искам да оправя всички щети, които съм нанесъл и да ги изграждам.