Деякі люди приходять у своєму житті до такого стану, котрий є гіршим за страх, занепокоєння або паніку. Цей стан називається апатією. Заціпеніння духу. Байдужість. Ніщо не має значення.
         Апатія – це захисний механізм для людей, які відчувають себе перевантаженими і занадто втомленими. Вони здаються, щоб більше не відчувати себе погано, оскільки їхні почуття посилають лише сигнали страждань. Єдине, що можна зробити, – це припікати ці почуття. Тоді біль припиниться.
         Проблема в тому, що відчуття, що тебе люблять, також притупляються. Чим більше людей загороджують свої серця, тим неможливішими стають стосунки. Тоді кожна людська взаємодія стає просто бізнесом; жорсткою, холодною грою, де сильні виживають, а слабкі стають небіжчиками.
        Чи відчуваєте ви, як апатія закрадається у ваш дух? Нехай тепло Божої любові, Його бажання особисто спілкуватися з вами у вашому житті розтопить частину цієї криги. Хочеш знову літати, знову співати, знову цікавитись? «Він наповняє твоє бажання добрами, твоя молодість обновиться як орел» (Псалмів 102:5).