Срамува ли си вече някой за нещо? Непосредственият отговор може да бъде не. Критика като: „трябва да се срамуваш от себе си“ изглежда вече не прави впечатление на никого. Съжителството без брак и раждането на извънбрачни деца вече не е позор в обществото.

Аз обаче смятам, че хората все още изпитват срам. От една страна, в основата на съвестта им все още са неизменимите морални стандарти на Бог. Той е вложил съвестта, за да чувстват хората неудобство когато съгрешават. От друга, дори обществото вече да не налага последствия за греха, Бог все още го прави.

Вината не отминава от самосебе си. Хората могат да си играят на отричане,  да се разсейват с работа, да се опитват да изкупят вината си с благотворителност, да я осмислят, но не могат да я накарат да изчезне. Божията цел: да доведе хората до изповед, „Господи, смили се над мене грешника“.

Съществува само един начин да се отървеш от срама и вината – като ги поставиш върху Исус. Това е Неговия дар, Неговата наслада – да отнеме товара ти. Позволи Му да го направи днес. „Господ изкупва душата на слугите Си; никой който прибегне към Него няма да бъде осъден, ”(Псалом 34:22).