Понякога съм сигурен, че няма правосъдие. Вчера получих билет за паркиране, въпреки че си бях платил за паркирането. Продължавам да получавам неправомерно таксувани суми от някои местни компании, чийто мениджър признава, че фактурирането е неправилно.

Ами ти? Имаш ли тежест на раменете си в момента? Тъжно ли ти е, че на хората, които са се възползвали от теб, изглежда им се разминава? “Казват: Господ не вижда; Якововият Бог не обръща внимание ”(Псалом 94: 7). Трудно е да си весел, когато изглежда, че престъпността е безнаказана.

Ето истината: „Онзи, Който е поставил ухото, не чува ли? Който и създал окото, не вижда ли? ”(Псалом 94: 9). В студентските си години винаги се опитвах да сядам отзад, за да не ме вижда учителя когато блуждая или си пиша домашното по друг предмет. След като самия аз станах учител, се смях когато разбрах, че когато си отпред можеш да видиш всичко. Старите ми професори са знаели какво става.

От Неговата възвишена гледна точка Бог вижда и помни всичко. На точното време Той ще компенсира хората, които са вършили това, което е правилно и ще нанесе осъждение на тези, които са вършили зло. Отпусни се. Остави го. Спи спокойно.