Як ви вже зрозуміли, життя це не «спринт». Життя це «марафон». Наші тіла, вже не відновлюються після фізичного навантаження або хвороби так само швидко як раніше. Так само й наш дух, з роками, він також втрачає деяку еластичність.

Постійні розчарування іноді роблять людей жорстокими, образливими або озлобленими. Іноді – вони просто засмучують нас. Вони придушують наш оптимізм і життєрадісність до такої міри, що навіть добрі новини вже не в змозі підняти нам настрій.

Саме тут Бог може допомогти нам. Він не тільки має наміри повністю відновити нас у небесах, – Його реставраційні роботи відбуваються прямо зараз. Навіть якщо всередині вас є цілий океан смутку, не здавайтесь! Тому що, Бог – не здається! «Ти перемінив мені плач мій на радість, жалобу мою розв’язав, і підперезав мене радістю» (Псалом 29.12)

Якщо ви вважаєте, що у вас вже немає сили змушувати ваше сумне серце посміхатися – можливо ви маєте рацію. Тож, дайте Богові шанс зробити те, що ви не в змозі зробити самотужки. Танцюйте з Ним!