Звичайно, ви знаєте, що є групи підтримки для людей, схильних до насилля, так само, як і для алкоголіків. Програма “Анонімні Насильники” (BatterersAnonymous) зробила деякі значні речі, щоб допомогти людям, схильним до насилля, зростати в благодаті самоконтролю. 

Але не обов’язково бути фізично жорстоким, щоб мати проблему з гнівом. Люди, які постійно гніваються, також спричиняють біль тим, хто знаходиться поруч вербально, і вони, ймовірно, щодня також чинять біль і самим собі – внутрішньо.

Гнів насаджено Сатаною… його гнів  на Бога з кожним днем кипить все сильніше.  Гнів – це чиста емоція, причому така, що зазвичай навіть не потребує якогось серйозного підґрунтя. Під час заворушень в Мілвокі в 1967 році Джон Ора Такер завантажив свій 12-тикалібровий дробовик і розвантажував його вибух за вибухом по вулиці. Через кілька тижнів, коли його запитали, чому він це зробив, він відповів: «Я не знаю».

“Відхиляйсь від гніву, і не досадуй! Не подавайсь гніву, щоб творити лихо. Бо лиходії будуть знищені; хто ж надіється на Господа, ті успадкують землю.”(Псалмів 37:8,9)

Чи знаєте ви, що через Дух Господній ви також маєте силу відпустити свій гнів?