«Тримати надію живою» – таким було гасло кампанії Джессі Джексона, коли він балотувався на пост президента 1988 року.  Втім, ті слова є чимось більшим ніж просто політичним рекламним проспектом або оголошенням, яке потім викидають на смітник. В громадах, що склали руки, соціальні зміни не можливі. Американські середмістя повинні далі вірити в центральну обіцянку Америки – свободу та рівність перед законом.

Чи відомий вам смак і запах відчаю? Коли не бачиш нічого позитивного? Чи ваш шлюб здається вже зруйнованим назавжди? Чи будучи самотніми батьком або матір’ю ви боїтесь, що вже нікого не знайдете, хто з вами одружився б? Чи ви упродовж років маєте адиктивну поведінку, яку, здається, вже неможливо змінити?

У вас може більше не бути ідей, не бути більше сил або навіть бажання далі боротись. Але просто через те, що у вас немає більше сили, це не означає, що Бог теж безсилий. Просто через те, що у вас більше немає ідей, це не означає, що Божий розум обмілів. Просто через те, що ви не бачите виходу, це не означає, що Бог утратив орлиний зір з височини.

Ось обітниця для всіх Божих дітей, що потребують ковтка небесного кисню: «Коли праведні кличуть, то їх чує Господь, і з усіх утисків їхніх визволює їх» (Псалом 33:18).