Ο Λόγος του Θεού για τα Παιδιά
Ο Ιησούς γεννήθηκε!
Λουκάς 2:1-7

2:1 «Τις μέρες ημέρες ο Καίσαρας Αύγουστος εξέδωσε διάταγμα ότι έπρεπε να γίνει απογραφή ολόκληρου του ρωμαϊκού κόσμου. 2 (Αυτή ήταν η πρώτη απογραφή που έγινε ενώ ο Κουιρίνιος ήταν κυβερνήτης της Συρίας.) 3 Και όλοι πήγαν στη γενέτειρα πόλη τους για τη καταγραφή.

4 Φυσικά πήγε και ο Ιωσήφ  από την πόλη Ναζαρέτ της Γαλιλαίας, στην πόλη του Δαβίδ τη Βηθλεέμ της Ιουδαίας, επειδή ανήκε στον οίκο και τη γενεά του Δαβίδ. 5 Πήγε εκεί για να εγγραφεί μαζί με τη Μαρία, η οποία είχε παντρευτεί μαζί του και ήταν ετοιμόγεννη. 6 Ενώ βρισκόταν εκεί, ήρθε η ώρα να γεννηθεί το μωρό, 7 και γέννησε το πρωτότοκο της, έναν γιο. Τον τύλιξε με πανιά και τον τοποθέτησε σε μια φάτνη, γιατί δεν υπήρχε κάποιο διαθέσιμο δωμάτιο για αυτούς».

Μάθημα:

Έχετε πάρει ποτέ κάποιο δώρο που ήταν τυλιγμένο σε όμορφο περιτύλιγμα; Έχεις κάνει ποτέ κάποιο δώρο; Δίνουμε δώρα για να δείξουμε ότι αγαπάμε τους ανθρώπους. Θέλουμε να τους κάνουμε να νιώθουν ευτυχισμένοι.

Στη Βιβλική ιστορία μας σήμερα, μαθαίνουμε για το καλύτερο δώρο που έχει δοθεί ποτέ. Είναι ένα δώρο που έδωσε ο Θεός σε εσάς και σε μένα. Δεν ήταν τυλιγμένο σε κάποιο περιτύλιγμα, αλλά πάραυτα είναι πολύ ιδιαίτερο.

Πριν από πολύ καιρό, ήταν ένας άντρας ονόματι Ιωσήφ και μια γυναίκα που ονομαζόταν Μαρία. Έπρεπε να κάνουν ένα ταξίδι σε μια μακρινή πόλη που ονομάζεται Βηθλεέμ. Πήραν το γαϊδούρι τους για να το καβαλήσει η Μαρία. Ήταν εγκυμονούσα, οπότε δεν μπορούσε να περπατήσει πολύ μακριά.

Όταν τελικά έφτασαν στη Βηθλεέμ, ήταν πολύ κουρασμένοι και χρειάζονταν ένα μέρος για να κοιμηθούν. Αλλά η πόλη ήταν γεμάτη από πολλούς ανθρώπους και δεν μπορούσαν να βρουν κάποιο άδειο δωμάτιο για να κοιμηθούν. Τελικά, ένας καλός άντρας τους είπε ότι μπορούσαν να κοιμηθούν στον αχυρώνα του (που ονομάζεται στάβλος) μαζί με τα ζώα. Εκεί πήγαν λοιπόν, αλλά δεν κοιμήθηκαν γιατί εκείνο το βράδυ η Μαρία απέκτησε το μωρό της. Ήταν ένα αγοράκι που το έλεγαν Ιησού. Η Μαρία και ο Ιωσήφ Τον τύλιξαν με ύφασμα και τον έβαλαν για ύπνο σε μια φάτνη (γούρνα για να κρατούν τροφή για τα ζώα).

Λοιπόν, ποιο είναι το καλύτερο δώρο που έχει δοθεί ποτέ; Είναι εκείνο το μωρό, ο Ιησούς! Για ποιον είναι δώρο; Για εσένα και για μένα, για όλους! Ο Θεός ήξερε ότι οι καρδιές μας γίνονται κακές και σκληρές μερικές φορές όταν κάνουμε πράγματα που πληγώνουν τους ανθρώπους ή δεν είναι ωραία. Και δεν μπορούμε να καθαρίσουμε μόνοι μας την καρδιά μας. Χρειαζόμαστε βοήθεια. Γι’ αυτό ο Θεός έστειλε τον Ιησού – για να είναι ο Σωτήρας μας. Αυτό σημαίνει ότι μας σώζει από το να έχουμε σκληρές, θλιμμένες καρδιές. Μας αγαπάει τόσο πολύ και ήρθε για να μπορέσουμε εσείς και εγώ να έχουμε καρδιές χαρούμενες και καθαρές. Αυτό είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσαμε να ελπίζουμε!