Ο Λόγος του Θεού για τα Παιδιά
Ένας άγγελος επισκέπτεται τη Μαρία
Λουκάς 1:26-33

26 Και τον έκτο μήνα της στάλθηκε ο άγγελος Γαβριήλ από τον Θεό σε μια πόλη της Γαλιλαίας που ονομαζόταν Ναζαρέτ, 27 σε μια παρθένα αρραβωνιασμένη με έναν άνδρα που ονομαζόταν Ιωσήφ, από τον οίκο του Δαβίδ. Το όνομα της οποίας ήταν ήταν Μαρία. 28 Και όταν μπήκε μέσα, ο άγγελος της είπε: «Να χαίρεσαι, πολύ ευλογημένη, ο Κύριος είναι μαζί σου. [α] ευλογημένη είσαι ανάμεσα στις γυναίκες!».

29 Όταν όμως τον είδε, ταράχτηκε με τα λόγια του, και προσπαθούσε να καταλάβει προς τι αυτός ο χαιρετισμός. 30 Τότε ο άγγελος της είπε: «Μη φοβάσαι, Μαρία, γιατί βρήκες εύνοια από το Θεό. 31 Και ιδού, θα συλλάβεις στην κοιλιά σου και θα γεννήσεις έναν Υιό, και θα ονομάσεις ΙΗΣΟΥ. 32 Θα είναι μεγάλος και θα ονομαστεί Υιός του Υψίστου. και ο Κύριος ο Θεός θα του δώσει τον θρόνο του πατέρα του Δαβίδ. 33 Και θα βασιλεύει στον οίκο του Ιακώβ για πάντα, και η βασιλεία του δεν θα έχει τέλος».

Μάθημα:

Μερικές φορές κάνουμε πράγματα που δεν είναι ωραία. Παίρνουμε πράγματα που δεν είναι δικά μας ή λέμε άσχημες λέξεις. Ίσως χτυπήσουμε κάποιον ή πούμε κάτι που δεν είναι πραγματικό. Όταν το κάνουμε αυτό, οι καρδιές μας γίνονται σκληρές, άσχημες και κακές. Αυτό μας στεναχωρεί και χρειαζόμαστε βοήθεια για να καθαρίσουμε ξανά τις καρδιές μας, αλλά δεν ξέρουμε πώς. Ο Θεός το ξέρει και έτσι μας έστειλε τον Σωτήρα.

Σωτήρας είναι μια σπουδαία λέξη που σημαίνει κάποιος που μας σώζει. Πρέπει να σωθούμε από τις καρδιές μας που «λερώνουν» όταν κάνουμε πράγματα που ξέρουμε ότι δεν είναι σωστά. Ο Σωτήρας που έστειλε ο Θεός είναι ο δικός Του Υιός, ο Ιησούς. Και όταν ο Ιησούς ήρθε εδώ από τον ουρανό, ξεκίνησε όπως κι εσείς και εγώ – ξεκίνησε ως μωρό. Όταν μεγάλωσε, δίδαξε στους ανθρώπους την αγάπη του Θεού και πώς μπορούμε να έχουμε καθαρές καρδιές. Μας αγαπάει τόσο πολύ.

Η μητέρα του Ιησού ήταν μια γυναίκα με το όνομα Μαρία. Όταν ο Θεός την επέλεξε να γίνει η μητέρα του Ιησού, έστειλε έναν άγγελο να της πει τα καλά νέα. Η Μαρία φοβόταν στην αρχή, αλλά ο άγγελος της είπε ότι δεν χρειαζόταν να φοβάται. Της είπε ότι ήταν ευλογημένη – ότι ο Θεός είχε ένα καλό σχέδιο για εκείνη. Της είπε ότι θα έκανε ένα αγοράκι και το όνομά Του θα ήταν Ιησούς.

Ο Θεός είχε ένα σχέδιο για τη Μαρία, και έχει ένα σχέδιο και για σένα. Τα σχέδιά του είναι για καλά πράγματα γιατί μας αγαπά τόσο πολύ. Αν λοιπόν νιώθετε φόβο όπως και η Μαρία, θυμηθείτε ότι ο Θεός έχει ένα σχέδιο για εσάς και είναι για το καλό σας. Σε αγαπάει τόσο πολύ που μπορείς να Τον εμπιστευτείς, όπως έκανε και  η Μαρία.