Слова на Вяра…

С приближаването на (вероятна) война, хората ще започнат да се притесняват за свършека на света. Като се вземе в предвид този факт, предсказанията на Нострадамус ще са тема на разговор. Сбъдването на предсказанията и мисълта за края на света обикновено предизвикват страх, защото според общото мнение Нострадамус е предсказал датата за края.

Истинското му име е Мишел дьо Нострдам. Нострадамус е латинизираното му име. Той е доста интелигентена и надарена личност, роден пообяд на 14 декември 1503. На девет годишна възраст, семейството на Мишел, което е с еврайски произход, приема християнската вяра. Важно е да се отбележи, че еврейското потекло на Нострадамус е свързано с разгадаване на пророчества и значително повлияно от еврейската окутна литература.

Нострадамус пише четиристишия, четри редови стихове на фрески език, относно виденията му по време на окултна форма на пророкуване. В първите два реда на неговите предсказания ясно се отразяват окултните методи, които той използва. Във вторите два, се споменава дори за ‘бог’, който присъства и е с него докато той гледа в бъдещето. Описанията, който Нострадамус споменава, отразяват: 1. практикуването на същите методи на предсказание, които аполонските пророчества на Бронкус използва по това време, и 2. използването на някои от методите на нео-платониста Иамбликус, живял през 4ти век, чиято книга „De Mysterii Egyptorum” е публикувана през 1547. Ключов факт е, че Ностарадамус практикува окултни, сатанински методи. Това прави неговите дела и дадена информация опасни от духовна гледна точка. Информацията за бъдещето не е дадена от Бог, но чрез силите на сатана. А защо бихте искали да сте замесени в такива неща?

Хората искат да знаят какво ще се случи в бъдещето. Ако знаем, че нещо престои да се случи, обикновено си мислим, че ще сме по-добре подготвени. Бъдещето е едно голямо неизвестно. Как може да се подготвим за нещо, което „МОЖЕ БИ” ще се случи? Единият от начините е да използваме методите на магьосничество, които Нострадамус използва. Ако той знаеше какво ще се случи, щеше да е подготвен и да оцелее. Същата логика се използва от хората, които се уповават на хороскопи, гледане на ръка, гадатели, спиритически сеанси и тем подобни. От христянска гледна точка необходимостта за знание на подробности, отностно бъдещето е признак за липса на вяра в Бога; Бог, който ни е обещал да се грижи за нас, независимо от обстоятелствата ни; Бог, който ни е дал всичко, от което се нуждаем чрез Исус Христос, който бе изпратен да пострада и умре за да можем чрез вяра в Него да сме опростени и да живеем вечно в рая. Този манталитет на нужда за знание, или дори манипулиране на бъдещето е в нарушение с първата божия заповед, „Да нямаш други богове, освен Мен!”. Да не се оповаваме на Бога означава, че ни трябва поглед в бъдещето, за да можем да сме подготвени за предстоящите събития. Извод: Използването на методите, посочени по-горе за разкриване на бъдещето, преобразява човешкото същество в бог, защото мъжа или жената се оповават на себе си. Това е в нарушение с първата божия заповед.

Изненадващо е, че Нострадамовите предсказания до известна степен за верни. Но по уводните му думи е ясно, че пророчествата са плод на дявола. Те са невероятно интересно четиво, но инай в предвид, че е творчество на Сатана. Сигурен ли сте, че искате да сте замесен в такъв вид дейности? Надявам се, че отговарат ви е отрицателен.