І дам вам нове серце, і нового духа дам у ваше нутро, і викину камінне серце з вашого тіла, і дам вам серце із плоті. (Єзекіїля 36:26).

Що з нами сталося, Господи? Ми живемо під одним дахом, і це все… Ми більше не спимо в одному ліжку ї рідко займаємось коханням. Наше спільне життя починалося чудово. Ми проводили час, роблячи те, що подобалося нам обом. Ми радували одне одного. Ми разом виховували дітей. Ми розмовляли. Зараз ми майже не дивимося один на одного. Ми займаємося кожен своїми справами і йдемо різними шляхами. Гадаю, аргументи взяли своє. Образи завдали болю нам обом. Залишення конфліктів невирішеними зробило нас байдужими одне до одного. Я ненавиджу це, але ми якось до цього звикли. Тепер, віддаленість між нами це нормально. Було б незручно згадувати наші стосунки. Але навіть сварка показала б, що ми все ще важливі одне для одного. Що ми можемо зробити, щоб здолати цю прірву, Господи? Чи хочемо ми взагалі подолати цей розрив? Можливо, нам варто подивитися правді в очі і розлучитися?

—–

Ісусе, будь ласка, допоможи нам знову закохатися. Я не хочу відмовлятися від нашого шлюбу. Дай нам сміливість порушити мовчання та спілкуватися по-справжньому. Допоможи нам пізнати один одного заново і подивитись один на одного із ніжністю. Ми пообіцяли перед Тобою, що цей шлюб триватиме стільки ж, скільки ми будемо існувати. Треба почати говорити про це спокійно, а не звинувачувати один одного в тому, що ми розійшлися. Треба просити один в одного вибачення. Ми повинні прощати один одного, як і Ти простив нас. Нам потрібно створити кращу історію про себе. Не міг би Ти допомогти нам сказати одне одному ті слова, які так було легко казати багато років тому? Я думаю, що ми все ще любимо одне одного, і нам потрібно це сказати. І ми обоє любимо Тебе, Ісусе. Будь ласка, допоможіть нам повернути нашу любов одне до одного.