Ο Λόγος του Θεού για τα παιδιά Του
Η Μαρία και η Μάρθα
Λουκάς 10:38-42

Γραφή:

38 Καθώς ο Ιησούς και οι μαθητές του προχωρούσαν στο δρόμο τους, έφτασαν σε ένα χωριό όπου μια γυναίκα που λεγόταν Μάρθα τους άνοιξε το σπίτι της. 39 Είχε και μια αδελφή που την έλεγαν Μαρία, η οποία κάθισε στα πόδια του Κυρίου και άκουγε τα λόγια Του. 40 Αλλά η Μάρθα απεναντίας ήταν απασχολημένη με πολλές δουλειές. Τότε ήρθε κοντά Του και τον ρώτησε: «Κύριε, δεν σε νοιάζει που η αδερφή μου με άφησε να κάνω όλες τις δουλειά μόνη μου; Πες της να έρθει να με βοηθήσει!»

41 «Μάρθα, Μάρθα», απάντησε ο Κύριος, «ανησυχείς και αναστατώνεσαι για πολλά πράγματα, 42 αλλά λίγα πράγματα χρειάζονται μόνο ή και μόνο ένα». Όσο για τη Μαρία αυτή διάλεξε το καλύτερο από αυτά και δεν θα της το στερήσεις.”

Μάθημα:
Όταν έχετε φιλοξενούμενους που έρχονται στο σπίτι σας, φροντίζετε το σπίτι σας να είναι ωραίο και καθαρό πριν έρθουν; Έχετε ωραίο φαγητό να μοιραστείτε μαζί τους; Όλα αυτά θέλουν πολλή δουλειά. Το κάνουμε για να δείξουμε ότι είναι σημαντικοί για εμάς.

Στη Βιβλική μας ιστορία σήμερα, θα συναντήσουμε δύο αδερφές που κάποια μέρα είχαν έναν πολύ σημαντικό επισκέπτη που ήρθε στο σπίτι τους. Μια από τις αδερφές εργάστηκε πολύ σκληρά για να βεβαιωθεί ότι όλα ήταν τέλεια. Η άλλη αδερφή δεν βοήθησε. Ω, όχι – αυτό προκάλεσε πρόβλημα!

Μια μέρα, ο Ιησούς ήρθε να επισκεφτεί τη Μαρία και τη Μάρθα. Η Μάρθα ήταν πολύ απασχολημένη με το μαγείρεμα και φρόντισε να ήταν όλα όμορφα ωραία. Αλλά έβλεπε ότι η Μαρία δεν την βοηθούσε καθόλου. Η Μαρία καθόταν στο πάτωμα κοντά στον Ιησού και Τον άκουγε να διδάσκει για τον Θεό.

Η Μάρθα ήθελε η Μαρία πάει και να τη βοηθήσει. Δεν της άρεσε να είναι η μόνη που κάνει δουλειές. Ήθελε ο Ιησούς να πει στη Μαρία να σηκωθεί και να τη βοηθήσει. Ο Ιησούς αγαπούσε τη Μάρθα, αλλά δεν έκανε αυτό που της ζήτησε. Αντίθετα, της είπε ότι η Μαρία έκανε το πιο σημαντικό εκείνη τη στιγμή. Η εκμάθηση για τον Θεό ήταν πιο σημαντική από το μαγείρεμα ή το καθάρισμα.

Όσον αφορά εσένα , πως είσαι? Σου αρέσει να μαθαίνεις για τον Θεό, όπως έκανε η Μαρία; Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε, όπως να παίξουμε με τα παιχνίδια μας, να διαβάσουμε βιβλία, να βγούμε έξω, να δούμε μια ταινία. Όλα αυτά τα πράγματα είναι διασκεδαστικά. Αλλά δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να μάθουμε πόσο πολύ μας αγαπά ο Ιησούς. Πώς θα το κάνουμε αυτό; Πηγαίνουμε στην εκκλησία, προσευχόμαστε και διαβάζουμε τη Βίβλο μας. Όλα αυτά τα πράγματα μας διδάσκουν για το πόσο καλός είναι ο Θεός και πώς μπορούμε να Τον εμπιστευόμαστε. Το να μάθουμε αυτά τα πράγματα είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε!