Думи на вяра 2012-3

Как се изразява любовта ти към едно дете? Първо и преди всичко основите на живота се предоставят, без да се замисляме – подслон, храна, облекло, медицинска помощ. Родителите се грижат за това, че децата им да са образовани, така че в крайна сметка могат да снабдят за себе си и техните деца. Нали?

След като основите са предвидени и любовта се изразява в нормалните грижи за едно дете, екстрите следват. Много родители дават на “нещата” от този живот на децата си наготово, така че техния живот да е по-добър. Родителите дават на децата си най-новите електронни устройства, най-новите модни дрехи или обувки. Любящи родители водят децата си на различни дейности извън училище, за да им дадат допълнително обучение и да разширят своя житейски опит. Те се водени на футбол, на класове по танци, да карате класове, и така нататък. Децата са осигурени с повече, отколкото техните родители са имали. Това е начин да покажат любовта си към своите деца.

И все пак, твърде често родителите изразяват омраза към децата си, като се избягва най-важния опит,от който децата им се нуждаят, от опита с Исус Христос като Господ и Спасител. За родителите да игнорират духовните аспекти на живота на техните деца, като акт на омраза към децата си. Децата трябва да познават Исус Христос като свой личен Спасител, без да познават Исус и да вярват в Него, деца са обречени на ада.

Тежки думи? Да! Истина ли е? Да! Защото родителите правят футбола, уроците по танци, ваканциите и всичко друго по-важно , отколкото да са сигурни ,че децата им познават Исус като свой личен Спасител. Това е израз на омразата на родителите към своите деца.

Родителят казва: “Аз обичам децата си. Искам те да имат толкова, колкото мога да им осигуря, така че те да имат страхотен живот. “Всичко това е добре. Това е страхотно. Но, ако се игнорира духовната част на това дете или живота на тези деца, родителят е дал нищо на децата си. Ако само родителите дават и снабдяват за едно дете, което някой ден ще си отиде, те не са постигнали нищо. Няма реален израз на любов към детето или децата.

Какво е истинското изразяване на любов? Да видите, че децата растат в познаването си на Исус като свой Господ и Спасител, така че тези деца ще влязат в небето когато умрат. Да благословят децата със познанието на един любящ Бог, Който прощава греховете ни и предлага начин да живеем вечно в небето е акт на истинската любов.

Искаш ли да обичаш децата си по всеки възможен начин? После ще видиш, че те растат в познаването на Исус Христос, който живя и умря за тях, за да им даде вечен живот. Това е най-висшата проява на любов която е възможно родител да покаже. Виждайки, че децата имат небето отворено за тях е най-великата любов която родителите могат да покажат на децата си.