Ο Ιησούς Ηρεμεί τον Άνεμο και τα Κύματα
Ματθαίος 8:23-27

Γραφή:

23 Τότε μπήκε στη βάρκα και οι μαθητές τον ακολούθησαν. 24 Ξαφνικά ξέσπασε μια δυνατή καταιγίδα στη λίμνη, τόσο πολύ δυνατή που τα κύματα πέρασαν πάνω από τη βάρκα. Αλλά ο Ιησούς κοιμόταν. 25 Οι μαθητές πήγαν και τον ξύπνησαν λέγοντας: «Κύριε, σώσε μας! Θα πνιγούμε!»

26 Εκείνος απάντησε: «Είστε ολιγόπιστοι, γιατί τόσος φόβος;» Τότε σηκώθηκε και κατεύνασε τους ανέμους και τα κύματα, και όλα ήταν εντελώς ήρεμα.

27 Οι άντρες έμειναν κατάπληκτοι και ρώτησαν: «Τι είδους άνθρωπος είναι αυτός; Ακόμα και οι άνεμοι και τα κύματα τον υπακούν!».

Ιστορία:

    Επειδή ο Ιησούς είναι ο Υιός του Θεού, μπορεί να κάνει πράγματα που κανένας άλλος δεν μπορεί. Επειδή μας αγαπά, μας φροντίζει. Θέλει να μάθουμε να Τον εμπιστευόμαστε και να έχουμε πίστη. (Πίστη σημαίνει ότι στην καρδιά και στο μυαλό σου, εμπιστεύεσαι ότι σε αγαπάει και θα σε φροντίσει.)

    Οι ειδικοί φίλοι του Ιησού, οι Μαθητές, είχαν ένα μάθημα πίστης μια μέρα. Ήταν σε μια βάρκα με τον Ιησού σε μια λίμνη. Ξαφνικά, ο αέρας άρχισε να φυσάει πολύ δυνατά. Και τα κύματα έγιναν τόσο μεγάλα που πέρασαν στη βάρκα. Οι μαθητές φοβήθηκαν πάρα πολύ, κοίταξαν τον Ιησού που κοιμόταν μέσα στην καταιγίδα. Ο Ιησούς δεν φοβήθηκε καθόλου. Οι μαθητές του δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που είδαν. Κοιμόταν!

    Οι μαθητές ξύπνησαν τον Ιησού επειδή φοβήθηκαν. Του είπαν ότι επρόκειτο να πνιγούν. Ο Ιησούς ήθελε να Τον εμπιστευτούν ότι θα τους φρόντιζε. Ρώτησε γιατί φοβήθηκαν. Τους είπε ότι η πίστη τους ήταν πολύ μικρή. Και τότε είπε: «Ησυχία!» και «Μείνετε ακίνητα!» στον άνεμο και τα κύματα. Μάντεψε τι συνέβη τότε. Ο άνεμος και τα κύματα άκουσαν τον Ιησού και η καταιγίδα σταμάτησε. Χρησιμοποιεί τη μεγάλη Του δύναμη και φρόντισε τους Μαθητές.

    Ο Ιησούς θέλει να έχουμε πίστη ότι είναι μαζί μας και ότι θα φροντίσει για εμάς. Είναι εύκολο να φοβάσαι, αλλά να θυμάσαι ότι Αυτός θα σε φροντίσει, όπως έκανε και με τους Μαθητές Του.