Ο Λόγος του Θεού για τα Παιδιά
Ο Αβραάμ και η Σάρα έχουν ένα μωρό
Γένεσης 15:1-6 και 21:1-3

Γραφή:

Μετά από αυτό, ο λόγος του Κυρίου ήρθε στον Άβραμ σε ένα όραμα:
   «Μη φοβάσαι, Άβραμ.
    Είμαι η ασπίδα σου,[a]
    η πολύ σπουδαία σου ανταμοιβή.[b]».

2 Αλλά ο Άβραμ είπε: «Ηγεμών, Κύριε, τι μπορείς να μου δώσεις αφού μένω άτεκνος και αυτός που θα κληρονομήσει την περιουσία μου είναι ο Ελιέζερ της Δαμασκού;» 3 Και ο Άβραμ είπε: «Δεν μου έδωσες παιδιά, οπότε ένας υπηρέτης από το σπίτι μου θα είναι ο κληρονόμος μου».

4 Τότε ήρθε ο λόγος του Κυρίου: «Αυτός ο άνθρωπος δεν θα είναι ο κληρονόμος σου, αλλά ένας γιος που είναι από τη σάρκα και το αίμα σου θα είναι ο κληρονόμος σου». 5 Τον έβγαλε έξω και του είπε: «Κοίταξε στον ουρανό και μέτρησε τα αστέρια—αν πράγματι μπορείς να τα μετρήσεις». Τότε του είπε: «Έτσι θα είναι ο απόγονός σου».

6 Ο Άβραμ πίστεψε στον Κύριο, και του το απέδωσε ως δικαιοσύνη.
Τώρα ο Κύριος ήταν ελεήμων στη Σάρα, όπως και είχε πει, και ο Κύριος έκανε για τη Σάρα αυτό που είχε υποσχεθεί. 2 Η Σάρα έμεινε έγκυος και γέννησε έναν γιο στον Αβραάμ σε μεγάλη ηλικία, την ίδια στιγμή που του είχε υποσχεθεί ο Θεός. 3 Ο Αβραάμ έδωσε το όνομα Ισαάκ στον γιο που γέννησε η Σάρα.

Μάθημα:

Μπορείτε να μετρήσετε όλα τα αστέρια στον ουρανό; Μάλλον όχι, γιατί είναι πάρα πολλά για να μετρηθούν. Στη Βιβλική μας ιστορία σήμερα, συναντάμε έναν άντρα που ήθελε να αποκτήσει έναν γιο. Μίλησε στον Θεό για αυτό, και όταν ο Θεός απάντησε, είπε στον άνθρωπο να κοιτάξει τα αστέρια στον ουρανό. Υποσχέθηκε στον άνδρα αυτόν μια μεγάλη οικογένεια. Ο Θεός τηρεί τις υποσχέσεις Του, και ο άνθρωπος στην ιστορία μας το έμαθε αυτό προσωπικά.

Το όνομα του ηλικιωμένου άνδρα ήταν Άβραμ. Ήταν σχεδόν 100 ετών και νόμιζε ότι ήταν πολύ μεγάλος για να γίνει πατέρας. Ο Θεός του υποσχέθηκε ότι θα έκανε ένα μεγάλο έθνος να μεγαλώσει από την οικογένεια του Αβραάμ, παρόλο που δεν είχε παιδιά. Πήρε τον Αβραάμ έξω τη νύχτα για να κοιτάξει όλα τα αστέρια. Υποσχέθηκε ότι μια μέρα, η οικογένεια του Αβραάμ θα είχε τόσους απογόνους όσα τα αστέρια στον ουρανό. Και τα αστέρια είναι πολλά! Αυτή είναι μια πολύ μεγάλη οικογένεια! Ο Άβραμ πίστεψε αυτό που είπε ο Θεός. Μετά από ένα χρόνο αυτός και η γυναίκα του απέκτησαν ένα αγοράκι, όπως ακριβώς είχε υποσχεθεί ο Θεός. Ήταν τόσο χαρούμενοι. Τον ονόμασαν Ισαάκ.

Ο Θεός σε αγαπά, όπως αγάπησε τον Άβραμ. Θα σε φροντίσει και έχει ένα σχέδιο και για τη ζωή σου. Ακριβώς όπως ο Άβραμ, μπορείτε να εμπιστευτείτε τα λόγια του Θεού. Είναι καλός και σε αγαπάει πολύ.